Wilfrid bestämde sig tidigt för att bli vinodlare men hade inte den omskrivna turen att vara son i en vinfamilj. Efter vingymnasiet var han fast besluten att göra sitt eget vin. Ett problem återstod och det var att « hitta » vinodlingar till salu och sedan kunna betala för dem. Enligt konversationer på byns café ämnade «en 80-årig Madame» i grannbyn sälja sin hektar vinodling. Men många odlare var ute efter denna vinmark som låg på en erkänd sluttning i Chinon. Wilfrid, ung, lång, mörkhårig, gick och presenterade sig för Madamen och efter en kopp kaffe och en nypa charm fick han reda på att fruns högsta önskan var att inneha en filmkamera. Samma eftermiddag, köpte Wilfrid en filmkamera och fick på detta vis sin första hektar med vinplantor.
I dag arbetar Wilfrid drygt 20 hektar och odlingarna är ekologiska sedan 15 år. Alla hans viner är vinifierade över jord och transporteras sedan ner i en troglodytique-grotta 20 meter under jord där de lagras minst ett år på ekfat. I Frankrike är Wilfrids vingård en av de mest erkända i Chinon. Före Covid-tiden åkte han upp till Paris varannan vecka för att leverera till stora Brasserier och kända krogar. Wilfrid säljer normalt sätt 30 000 flaskor per år bara i Paris.