Michel Aroldi är en generös vinodlare i Bordeaux som har fötterna i sin terroir och huvudet bland stjärnorna men Michel är så mycket mer av allt. Han är en drömmare med stor humor. Michel älskar att få andra att skratta och själv bryta ut i skratt. Det är en ”open-minded” man, vilket är en karaktär sällsynt i Bordeaux. Han är jägare, gastronom, vindrickare, omsorgsfull, noggrann och älskar att dela med sig av sin kunskap.
Monsieur Aroldi är född i Bordeaux men har inte ärvt något slott utan är en self-made-man som gjorde sitt före detta slott i Fronsac till ett erkänt vin i den franska gastronomi-världen. Vinerna från Fronsac serverades på de mest kända krogarna i Frankrike. Men Michel drömde om ett annat liv, ett liv där han vinifierade Cabernet Sauvignon istället för Merlot (huvuddruvan i Fronsac). När hans renommé därav var på topp lade han ut sitt slott till försäljning. Den sjätte mest förmögne familjen i Kina köpte deras slott och nu kunde Michel äntligen bege sig till Pauillac med kappsäcken fylld av pengar. De började med att köpa ett vackert hus och en underbar spis till Joss kök. Sedan byggde han sin drömvinkällare. Samtidigt letade Michel upp den mark han ville köpa och började sedan budgivningen. Nu lever Michel och Joss i Médoc och gör Médoc och Pauillac-vin. Den första offentliga presentationen på deras viner gjordes på Fouquet’s, den kända restaurangen på Champs Elysée i Paris. Närvarande var bl a Philippe Faure-Brac, världens bäste sommelier 1992, en del kända vinodlare, inköpare från hela världen och Pinot Noir My Wine. Michel och Joss säljer sitt vin på Elysée och de har provat vin tillsammans med Frankrikes tre senaste presidenter. Nicolas Sarkozy, Francois Hollande och Emmanuel (och Brigitte) Macron. Så här tycker Michel om de tre: ”-Nicolas – ingen kommentar. Francois har härlig humor och Emmanuel är den enda som kan något om vin.”
Vinodlingarna odlas med respekt för naturen. Alla druvor handskördas, de transporteras till källaren i kylbil och kyls ner till tre grader innan jäsning, endast vildjäst används och för att bevara frukten i druvorna görs ingen remontage under vinifieringen. Vinerna är varma och ärliga precis som deras skapare.