På Domaine Père Caboche är det en kvinnlig vinmakare som huserar, hennes namn är Emilie. Domänen är 80 hektar stor och ligger i utkanten av den lilla staden Châteauneuf-du-Pape. Att blanda vin är en konst, det är tillåtet att använda 13 olika druvsorter från appellationen i en Châteauneuf-du-Pape. Emilie måste visa fingertoppskänsla när hon blandar sitt vin. ”Grenache är min favoritdruva. Grenache anpassar sig till vår region, den fungerar dessutom underbart bra tillsammans med andra druvor och enligt min uppfattning ger den speciellt eleganta viner”, anser Emilie. Terroiren har även en stor betydelse i Châteauneuf-du-Pape som i alla franska appellationer. Här består marken av stora runda stenar i vackra bruna och orangetonade färger. De kallas «Galets roulés». De fungerar som lavastenar i en bastu. Stenarna värms upp under dagen och magasinerar värme som långsamt strålar ut under nätterna. Detta gör att mognaden på vindruvorna blir jämn och balanserad.
Vingården är ännu inte klassad som ekologisk men sedan Emilie har tagit över gården plöjs jorden mer och mer för att ersätta ogräsbekämpningen. Emilie har också tagit beslutet att avstjälka alla sina druvor innan vinifiering, speciellt för att få eleganta viner. Emilie väljer också att mogna sina viner på stora foudres, i stället för små ektunnor. ”Foudres” är stora ekfat och Emilies är ”skräddarsydda” på plats.